Jedz i chudnij!

Zdrowa dieta dobra dla każdego

Trzeba
jeść, aby stracić
zbędne kilogramy. Jednak odchudzać się
{trzeba|należy| celowo. Białko przyspiesza
metabolizm aż o 25 procent. Białko powinno
się włączać do śniadania, obiadu oraz kolacji.
Źródłami białka są kurze jaja, mięso, produkty mleczne.
Optymalnie serwować
razem białka zwierzęce oraz roślinne.
Niezbędne są też tłuszcze. Nie przybiera się na wadze od tłuszczu, ale wtedy, gdy
spożywamy za dużo kalorii.
Tłuszcz trzeba spożywać w
małych ilościach – oliwa z oliwek,
olej lniany, kukurydziany, sojowy, rzepakowy są celowe w planie
żywienia. Tłuszcze zapewniają aż 30 procent energii, a
zatem trzeba spożywać prawie 70 gramów
tłuszczu każdego dnia. Tłuszcze dają sytość oraz limitują glukozę we krwi. Kaszadaje
sytość, ale nie tuczy. Możnazjeść
6-7 łyżek kaszy każdego dnia i na pewno nie
przybędzie nam kilogramów. Dwie cząstki owoców przydadzą się w planie żywienia, ale nie wolno jeść
winogron, bananów, śliwek – te owoce zawierają mnóstwto cukru. Można zjadać jabłka, truskawki,
pomarańcze, maliny, porzeczki, agrest. Owoce konsumuje się po
obiedzie, na deser, wtedy
idealnie się trawią i są ogromnie zdrowe. Po godzinie 18.00 nie należy konsumować owoców, bo nie strawi się
ich przed spaniem. Około 40 gramów błonnika
dziennie musi skonsumować
każda dziewczyna, aby
skutecznie
spalić i przyspieszyć
przemianę materii.
Wyjątkowe jadło
i sytość pozwalają zrzucać kilogramy
w sposób błyskawiczny. Dlatego warto
przygotować racjonalne tracenie nadwagi.

 tabletki na odchudzanie po 50 roku zycia

tabletki na odchudzanie mocne